Viaggio Stampa in Istria
Giorno 1 - Parte 3
Giorno 1 - Parte 1 Castelvenere - Stari Kaštel (Buie): qui. Giorno 1 - Parte 2 Umago ed Olive Charmi: Qui.
Rovigno
Dopo la degustazione di Olio all'Olive Charme ad Umago, siamo partiti alla volta di Rovigno, con il profumo di olive che ancora aleggiava nell'aria.
Alla fine del breve viaggio eccoci arrivati a Rovigno, vera e propria perla Istriana, un chicco, per così dire, una piccola meraviglia, una di quelle bellezze che uno scrittore descriverebbe "da cartolina", a me piace invece immaginarla come il fiabesco e magico paesaggio contenuto dentro le sfere di vetro, surreale da quanto è fantastico e curato nei minimi dettagli.
Per prima cosa decidiamo di andare subito in Hotel, a posare i bagagli, e poi uscire per cena, e farci una bella passeggiata.
L'Hotel riservato per noi è il Lone, vicinissimo al centro, Enrico, mio compagno di viaggio nonchè fotografo ufficiale di questo viaggio stampa, nota subito che l'edificio ha la forma di una navae, affascinante, moderno, elegante, e mentre ce ne stiamo con il naso all'insù ad ammirare questa opera architettonica ecco arrivare il personale dell'Hotel a darci il benvenuto.
Ci accompagnano nelle nostre camere, vanno a parcheggiarci la macchina una coccola dietro l'altra, per non parlare della Spa...
La mia camera è grande, spaziosa, con una bella terrazza, decido subito di farmi una doccia e di infilarmi il vestito elegante per uscire a cena; dopo essermi preparata velocemente esco e vado a fare un giro per l'Hotel, è risaputo che io sono la curiosità fatta persona...
Per prima cosa mi dirigo alla zona ristorante, chiedendomi cosa ci avrebbero servito per colazione, se c'è una cosa che adoro dei grandi Hotel è la colazione intercontinentale, sarà che nell'animo io mi sento parecchio del nord Europa, e non disdegno il salato a colazione, capacissima anche di imitare il tipico Americano e di divorare un piatto di uova e pancetta alle 6 del mattino...
Il nostro soggiorno all'Hotel Lone è stato davvero indimenticabile, solo che non sono potuta andare a farmi una bella sauna rilassante, per mancanza di tempo...
E' che poi mi sono messa con il naso appiccicato alla vetrina, e nel mentre le luci piroettavano sulla superficie dell'acqua della piscina interna io leggevo di "camere sommerse con idromassaggio", sauna, giardino esterno per prendere il sole in completo relax, zona beauty con tanto di parrucchiere e ragazza che nel mentre ti fa la manicure, centro fitness con programma specifico, massaggi, vari trattamenti cosmetici, Vitality Bar...
Il sogno di ogni donna, non trovate?
Lasciate che ve lo dica, due giorni all'Hotel Lone non sono affatta sufficienti, io direi che la cosa migliore è passarci almeno una settimana, per visitare Rovigno in tutta calma, godersi un massaggio rilassante dopo il pomeriggio passato al mare, cenare in centro, passeggiare al tramonto....
Ad ogni modo decidiamo di uscire presto e di raggiungere la Locanda Blu.
Il Ristorante Blu, situato al pian terreno della locanda, è stata la ciliegina della nostra splendida giornata; per prima cosa ci siamo seduti all'esterno, ci siamo lasciati viziare dal gentilissimo cameriere che ci ha servito un calice di rosè, delizioso, che ci siamo gustati osservando il tramonto, poi siamo entrati.
Ad accoglierci un ambiente delizioso, fatto di pietra e candele, un piccolo viaggio nel tempo...
Ecco che arriva il benvenuto dello chef, una focaccia cotta a legna e delle ostriche in tempura con maionese di salsa di soia e caviale, davvero buone, fritte perfettamente, crosta croccante ed asciutta, ostrica all'interno sugosa e cotta al punto giusto, la maionese di salsa di soia conferiva la giusta sapidità ed il caviale che scoppiettava in bocca, bhe, che dire, abbinamento davvero interessante, il tutto accompagnato da un buon calice di bianco.
Intanto il cameriere ci raggiunge e con fare gentile, in un perfetto italiano, ci spiega che lo chef utilizza solo prodotti freschi di stagione, acquistati da produttori locali.
La cucina è mediterranea con un pizzico di modernità, sul menù spiccano i tipici prodotti Istriani.
La lista di vini, selezionati con cura, è aggiornata costantemente.
Ecco che arriva il primo, risotto di mare con capesante ed un'abbondante grattugiata di tartufo fresco, anche qui abbinamento impeccabile, il tartufo di ottima qualità, il calice di vino in abbinamento eccellente, personalmente avrei preferito il risotto un pochino più cotto, ma è un mio gusto personale, per il resto tutto perfetto, comunque, secondo me un bel risotto al tartufo è sempre la scelta giusta.
Ecco il secondo, nuovo vino, e nuova tipologia di cucina, questa volta a metà tra il tradizionale ed il moderno, trancio di tonno in crosta di sesamo, impeccabile la cottura, il sesamo croccante e per niente invadente, la qualità del tonno ottima, materie prime freschissime, perfetta sapidità, adagiato su una crema di finocchi, era così buono che pensavo "non ci può essere niente più buono di questo", giusto perchè nel piatto, c'era anche un bel trancio di branzino, dove, devo dirlo, non ho trovato neanche una piccola lisca, ecco, dopo aver assaggiato il branzino non sapevo più quale pesce preferivo...
Il branzino, freschissimo, era panato in una croccante panatura alle olive nere, una delizia, eravamo letteralmente in brodo di giuggolie.
Alla fine ecco il dessert, cheesecake, semplicissima ma deliziosa, freca e delicata, con una base umida e succosa, una novità.
Poi, giusto per finire in bellezza la cena, un paio di bicchieri di grappa a testa, bicchierini è, che già avevamo bevuto 4 tipi di vino diversi...
Per me grappa mandorle e limone, e poi grappa alle rose, ecco, c'è da dire che a me la grappa non piace, ma in Istria è tutta un'altra cosa, prima di tutto non è "secca" come quella Italiana, poi è dolce, appiccicosa, senza aromi, e realizzata con fiori e frutta fresca, il chè crea una bevanda dolce, zuccherina ed appiccicosa che è un piacere per il palato.
Dopo cena una bellissima passeggiata per le vie di Rovigno e poi nanna!
Hotel Lone
Su Facebook: Hotel Lone
Informazioni e prenotazioni:
T +385 (0) 52 800 250
F +385 (0) 52 800 215
info@maistra.hr
T +385 (0) 52 800 250
F +385 (0) 52 800 215
info@maistra.hr
Ristorante di pesce
Indirizzo: Val de Lesso, 52210, Rovinj, Croazia
Telefono:+385 52 811 265
Rovinj
After tasting Olive Oil House in Umag, we left Rovinj, with the scent of olives that still hung in the air.
At the end of the short trip here we are in Rovinj, a true pearl of Istria, a grain, so to speak, a little marvel, one of those beauties that a writer would describe "postcard", I like to imagine it as the rather fabulous and magical landscape contained within the glass spheres, surreal how fantastic and attention to detail.
First we decided to go straight to the hotel, to pose your luggage, and then go out for dinner, and have a good walk.
Hotel Lone is reserved for us, close to the center, Henry, my traveling companion, as well as official photographer of this press trip, immediately notice that the building is shaped like a navae, charming, modern, elegant, and while there we're looking upwards to admire this architectural work here comes the Hotel staff to welcome us.
Accompany us in our rooms, they go to the lousy car a cuddle after another, not to mention the Spa ...
Hotel Lone is the only design hotel in Croatia with the emphasis on the art of design and sull'impeccabile combination of beauty, style and historical heritage, Hotel Lone is the ideal destination for holidays and organizing business events, is really big and bright, overlooking the sea, the nearest beach is, to say so, a 3-minute walk away, and the sea, transparent, as if it was the sea that you dream of when you think you are on vacation in some tropical island.
My room is large, spacious, with a nice terrace, I decided immediately to take a shower and put on my elegant dress for going out to dinner; after I prepared quickly go out and go for a ride to the hotel, it is well known that I am the curiosity personified ...
First you go to the restaurant, wondering what we would serve for breakfast, if there is one thing that I love the great breakfast Intercontinental Hotel, will be the soul that I feel a lot of northern Europe, and I also like the salty breakfast, also perfectly capable of imitating the typical American and devour a plate of bacon and eggs at 6 am ...
Our stay at Hotel Lone was unforgettable, just that I could not go to take a nice relaxing sauna, for lack of time ...
So, I put in a note to come back, because I was fascinated by the Lone Spa, Spa is the right, not from the spacious rooms, impeccable service, from the beach super-equipped, the delicious breakfast, the evening sushi, and huge pools, just to, as if all this were not enough, I also wanted the Spa, is that the first day was coming to an end, and we had done, seen and tasted so many things even at organizzarsela for good is a holiday so perfect in a week, let alone in one day, a whirlpool evening seemed the right conclusion, is never tired of holiday ahahahahah ....
And 'then that I started with the nose glued to the window, and as the lights twirled on the surface of the indoor pool I read of "rooms with sunken tub", sauna, garden to sunbathe in complete relaxation, beauty area complete with a hairdresser and girl in while you do the manicure, fitness center with a specific program, massages, various cosmetic treatments, Vitality Bar ...
The dream of every woman, is not it?
Let me tell you, two days at the Hotel Lone affatta are not enough, I would say that the best thing is to spend at least a week, to visit Rovinj in peace, enjoy a relaxing massage after the afternoon spent at the beach, dine at the center , stroll at sunset ....
However we decide to get out early and get to the Locanda Blue.
The Blue Restaurant, located on the ground floor of the inn, was a highlight of our wonderful day; first we sat outside, we left pampered by friendly waitresses who served us a glass of rose wine, delicious, which we enjoyed watching the sunset, then we entered.
We are greeted by a delightful, made of stone and candles, a small time travel ...
Here comes the welcome of the chef, a cake baked in wood and oysters in tempura with soy sauce of mayonnaise and caviar, really good, perfectly fried, crispy crust and dry oyster inside juicy and cooked to perfection, the mayonnaise soy sauce gave it the right flavor and caviar crackling in the mouth, well, what to say, really interesting combination, all accompanied by a good glass of white.
Meanwhile, the waiter comes to us and make kind, in perfect Italian, explains that the chef uses only the freshest seasonal products, from local producers.
The cuisine is Mediterranean with a touch of modernity, stand out on the menu typical Istrian products.
The wine list, carefully selected, is updated constantly.
Here comes the first, seafood risotto with scallops and a generous grating of fresh truffle, again pairing impeccable, the truffle of excellent quality, the cup of wine pairing excellent, personally I would have preferred a little more cooked risotto, but It is one of my personal taste, but otherwise everything perfect.
Here is the second, new wine, and new type of cuisine, this time in between the traditional and the modern, tuna steak in a sesame crust, impeccable cooking, sesame crispy and not at all intrusive, high quality tuna, fresh ingredients, perfect flavor is set on a fennel cream, was so good that I thought "there can be nothing better than this", just because in the pot, there was also a nice slice of sea bass, which, I must say , I have not found even a small bone, here, after tasting sea bass did not know what my favorite fish ...
The sea bass, fresh, was breaded in a crispy breading with black olives, a delight, we were literally in broth giuggolie.
Eventually, on the dessert, cheesecake, simple but delicious, Freca and delicate, with a base moist and juicy news.
Then, just to finish your dinner, a few glasses of brandy each, glasses is, we already had drunk four different types of wine ...
For me grappa almonds and lemon, and then brandy roses, here, we have to say that I do not like grappa, but in Istria is a different thing, first of all not "dry" like the Italian, then sweet, sticky, no flavors, and made with fresh fruit and flowers, which creates a sweet drink, sweet and sticky that it is a pleasure for the palate.
After dinner a beautiful walk through the streets of Rovinj and then sleep!
Hotel Lone
On Facebook: Hotel Lone
Information and reservations:
info@maistra.hr
Restaurant & Apartments "Blue"
Seafood restaurant
Address: Val de Boiled, 52210, Rovinj, Croatia
Phone: +385 52811265
Rovinj
Nakon kušanja Maslinovo ulje Kuća u Umagu, ostavili smo Rovinj, s mirisom maslina koja još uvijek visi u zraku.
Napravili smo kratki zaustaviti na Canal Lim, pregustandoci mentalno let koji bi donio sljedeći dan na kanalu; Nije to bilo tijekom dana koji su već činilo da je živio u Istri za najmanje dva dana, tako da je intenzivan i prekrasno vrijeme provedeno.
Na kraju kratkog izleta ovdje smo u Rovinju, pravi biser Kvarnera, zrno, da tako kažem, malo čudo, jedna od onih ljepotica koje pisac će opisati "razglednica", ja bih to zamisliti kao prilično nevjerojatan i čarobno Krajolik sadržane unutar staklene kugle, nestvarno kako je fantastičan i pozornost na detalje.
Prvo smo odlučili ići ravno u hotel, predstavljati svoju prtljagu, a zatim otići na večeru, i dobro prošetati.
Hotel Lone je rezerviran za nas, u neposrednoj blizini centra, Henry, moj suputnik, kao službeni fotograf ovog press putovanja, odmah primijetiti da je zgrada je u obliku navae, šarmantan, suvremen, elegantan, i dok postoji tražimo gore diviti ovo arhitektonsko djelo ovdje dolazi Hotel osoblje da nas pozdravi.
Pratite nas u našim prostorijama, idu na lošeg auta maženje nakon drugog, da ne spominjem Spa ...
Hotel Lone je jedini dizajn hotel u Hrvatskoj s naglaskom na umjetnost projektiranja i sull'impeccabile kombinacija ljepote, stila i povijesne baštine, Hotel Lone je idealno odredište za odmor i organizaciju poslovnih događaja, stvarno velik i svijetao, s pogledom na more, najbliža plaža je, da tako reći, 3 minute hoda, a more, prozirno, kao da je more da san kad mislite da ste na odmoru u nekom tropskom otoku.
Moja soba je velika, prostrana, s lijepom terasom, odmah odlučio sam se istuširati i staviti na moj elegantan haljinu za izlazak na večeru; nakon što sam spreman brzo izaći i ići na vožnju do hotela, to je dobro poznato da sam ja znatiželja personificirana ...
Prvo idete u restoran, pitajući se što bi poslužiti za doručak, ako postoji jedna stvar koju volim veliku doručak Intercontinental Hotel, biti će dušu da se osjećam puno sjeverne Europe, i ja isto tako kao slani doručak, također savršeno sposoban oponašanja tipični američki i proždrijeti tanjur slanine i jaja u 6 sati ujutro ...
Naš boravak u hotelu Lone bio nezaboravan, samo da ja ne mogu ići da se lijepo opuštajuće saune, zbog nedostatka vremena ...
Dakle, stavio sam u bilješci vratiti, jer sam bio fasciniran Spa Lone, Spa je u pravu, a ne od prostrane sobe, besprijekornom uslugom, od plaže super opremljen, ukusna doručak, večernje sushi, i ogromnim bazenima, samo da, kao da sve to nije bilo dovoljno, ja sam htjela Spa, je da je prvi dan bio bliži se kraju, a mi učinili, vidjeli i okusili toliko stvari čak i na organizzarsela za dobar odmor, tako savršen u tjedna, a kamoli u jednom danu, whirpool navečer činilo pravi zaključak, nikad nije umorna od odmora ahahahahah ....
A "Tada sam počeo s nosom zalijepljen na prozor, a kao svjetla zavrti na površini unutarnji bazen sam pročitao od" soba s potonulog kadi ", sauna, vrt sunčati u potpunoj opuštenosti, Ljepota područje zajedno s frizerke i djevojke u dok radite na manikuru, fitness centar s posebnim programom, masaže, razne kozmetičke tretmane, Vitality Baru ...
San svake žene, zar ne?
Dopustite mi da vam kažem, dva dana u hotelu Lone affatta nisu dovoljne, rekao bih da je najbolja stvar je provesti barem tjedan dana, posjetiti Rovinj u miru, uživajte u opuštajućoj masaži nakon popodne proveli na plaži, ručati u centru , šetnja u sumrak ....
Ipak smo odlučili izaći ranije i doći do Locanda Blue.
Plava Restoran, koji se nalazi na prizemlju gostionice, bio vrhunac našeg prekrasnog dana; Prvo smo sjedili vani, ostavili smo pampered prijateljskih konobarice koji nam je služio čašu vina, ukusnu ruža, koje smo uživali gledajući zalazak sunca, a onda smo ušli.
Mi smo pozdravili divan, od kamena i svijeće, malo putovanje kroz vrijeme ...
Ovdje dolazi dobrodošlicu na kuhar, jedan kolač pečena u drvu i kamenice u tempura sa soja umak od majoneze i kavijar, stvarno dobar, savršeno pržena, hrskave kore i suhog kamenice unutar sočan i kuhani do savršenstva, majoneza soja sos je dao pravi okus i kavijar pucketanje u ustima, dobro, što reći, stvarno zanimljiv spoj, sve popraćeno dobrom čašom bijelog.
U međuvremenu, konobar dolazi k nama i čine ljubazni, u savršeni talijanski, objašnjava da kuhar koristi samo najsvježije sezonske proizvode, od lokalnih proizvođača.
Kuhinja je mediteranska s dozom modernosti, ističu u izborniku tipičnih istarskih proizvoda.
Vinska, pažljivo odabrane, se stalno ažuriraju.
Ovdje dolazi prvi, riblji rižoto sa kapice i velikodušan rešetku svježeg tartufa, opet uparivanju besprijekorna, tartufa izvrsne kakvoće, šalice vina uparivanja izvrsni, osobno bih radije rižoto malo više kuhano, ali To je jedan od mojih osobnog ukusa, ali inače je sve savršeno.
Ovdje je drugi, novo vino, a novi tip kuhinje, ovaj put između tradicionalnog i modernog, tuna odrezak u sezama kore, besprijekorna kuhanje, sezama hrskavom i nimalo nametljiv, visoke kvalitete tune, svježe namirnice, savršen okus je postavljen na komorača vrhnje, bio je toliko dobar da sam mislio "ne može biti ništa bolje od ovoga", samo zato što je u loncu, tu je i lijepa kriška lubina, koja je, moram reći , nisam našao ni malu kost, ovdje, nakon kušanja brancina nije znao što moj omiljeni ribe ...
Brancin, svježe, bio pohani u hrskavom breading s crnim maslinama, užitak, bili smo doslovno u juha giuggolie.
Na kraju, na desert, cheesecake, jednostavne, ali ukusne, Freca i nježan, sa osnovnom vlažnom i sočne vijesti.
Zatim, samo završiti večeru, nekoliko čaša rakije svaki, čaše je, već smo popili četiri različite vrste vina ...
Za mene rakija badema i limuna, a zatim rakije ruže, ovdje moramo reći da ne volim rakiju, ali u Istri je druga stvar, prije svega nije "suho" kao talijanski, onda slatko, ljepljiva, bez okusa, i napravio sa svježim voćem i cvijećem, koji stvara slatko piće, slatko i ljepljive da je užitak za nepce.
Nakon večere lijepa šetnja ulicama Rovinja i onda spavati!
Hotel Lone
Na Facebooku: Hotel Lone
Informacije i rezervacije:
info@maistra.hr
Restoran & Apartmani "Plavi"
Riblji restoran
Adresa: Val de kuhana, 52210, Rovinj, Hrvatska
Telefon: +385 52811265
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